Kuća od reči  | Upis  |  Tečajevi za odrasle  |  Tečajevi za decu  |  Lokacije  |  Izdavaštvo  |  O nama  | Utisci  |  Galerija  |  Web-esse | Web-nssn

SVOJIM POLAZNICIMA NA TEČAJEVIMA ZA DECU, OMLADINU I ODRASLE INSTITUT ZA STRANE JEZIKE ŽELI USPEŠNU NASTAVNU GODINU

Finansijski izveštaji | Za akcionare

UPIS


 


 

 

LETNJE JEZIČKE AVANTURE 2014. 

 

NOVO NOVO NOVO NOVO

 

NASI UČENICI NA NIVOU POČETNI 2 I POČETNI 3
DOBIJAJU I RADE JEZIČKI PORTFOLIO

          

TVOJ PUT DO JEZIČKOG PASOŠA

ŠTA JE JEZIČKI PORTFOLIO?

To je dokument podložan stalnim izmenama i dopunama podataka o tome kako, zašto i gde si naučio/la strani jezik. Pomaže da odrediš sopstvene potrebe i ciljeve, razmisliš o svom učenju jezika, o stečenom iskustvu u vezi sa drugim kulturama, kao i da proceniš trenutni nivo svog znanja stranog jezika.

KOME JE NAMENJEN JEZIČKI PORTFOLIO?

Prvenstveno tebi! Radi tempom koji ti odgovara, ali redovno. Podeli svoja iskustva sa drugovima i profesorima. Obrati posebnu pažnju na delove My Diary i Learner's Diary. U delu My Diary piši o sebi, događajima iz svog života, omiljenim ličnostima, budućnosti. Malo maštaj, pokaži šta si naučio/la na času, primeni svoje znanje. U delu Learner' s Diary razmišljaj o tome kako učiš jezik: šta ti je lako, a šta teško, šta voliš, a šta ne, proceni sam/a svoje znanje i napredak. Budi objektivan/na i pravičan/na kada procenjuješ svoje znanje. U svoj Dosije sakupi primerke svojih radova i stalno ga dopunjuj. Ne plaši se grešaka, ali se trudi da ih ispraviš!

KOJI SU CILJEVI JEZIČKOG PORTFOLIJA?

Najvažniji cilj je da te podstakne da izgradiš jasnu sliku o sopstvenom okviru i opsegu dosadašnjeg učenja jezika, kao i da ti pomogne u proceni sopstvenog umeća u svim jezičkim veštinama. Osim što tebi pomaže, ovaj prikaz informiše i druge, na primer profesore u drugim školama, zemljama.

Prati svoj napredak iz godine u godinu!
Na kraju puta čeka te Jezički pasoš.

Jezički pasoš je dokument koji pokazuje koliko i kako vladaš jezičkim veštinama, koje si ispite položio-la i kakvo tije iskustvo u učenju jezika. Ovde se tvoj put ne završava.

Učenje jezika je proces koji traje celog života!

 


THIS PORTFOLIO IS FOR YOU TO...

SHOW WHAT YOU KNOW AND CAN DO IN LANGUAGES
PUT SOME EXAMPLES OF WORK YOU HAVE DONE IN LANGUAGES
RECORD HOW YOU LEARN LANGUAGES
IDENTIFY YOUR INTERCULTURAL EXPERIENCE
NOTE DOWN INTERESTING THINGS
GIVE IT TO YOUR TEACHERS
BE BETTER AND BETTER
ORGANISE YOUR WORK
ANALYSE YOUR MISTAKES
RECORD YOUR PROGRESS IN LEARNING LANGUAGES
DEVELOP ALL YOUR LANGUAGE SKILLS
 

 

 
 

NOVO NOVO NOVO

 

 

PRIPREMNI TEČAJ ZA ISPIT IELTS

Šta je IELTS?


IELTS (International English Language Testing System) je ispit za one koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije.

IELTS ima dva modula, tj. dve verzije ispita:

Akademska verzija (The Academic Module) namenjena je onima koji žele da studiraju na nekom univerzitetu u inostranstvu. Ispit utvrđuje da li je kandidat spreman da prati nastavu na osnovnim ili postdiplomskim studijama na engleskom jeziku. Skoro svi univerziteti u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim državama i drugim zemljama zahtevaju od studenata koji dolaze iz drugih zemalja, uljučujući i Srbiju, da poseduju IELTS sertifikat – akademski modul.

Opšta verzija (The General Training Module) je namenjen onima koji žele da dovrše srednjoškolsko obrazovanje u zemlji engleskog govornog područja, zatim kandidatima koji učestvuju u programima obuke osoblja, kao i svrhe imigracije u druge zemlje gde je engleski maternji jezik.

Zainteresovani kandidati su u obavezi da polože entry-test pre uključivanja u nastavu pripreme za IELTS.

Ispit organizuje British Council u Beogradu, dva puta mesečno.